Friday, November 9, 2018

Atomic Wallet

logo.png
Тепер давайте докладніше ознайомимося з функціоналом і інтерфейсом цього гаманця-біржі. Починаємо з реєстрації - сильно зупинятися на цьому пункті не будемо, все досить стандартно, АЛЕ дуже просто, набагато простіше, ніж реєстрація в Metamask, і тим більш простіше і швидше реєстрації в гаманцях від самих платформ.
1.png
Натискаємо на New Wallet;
Далі встановлюємо надійний пароль і зберігаємо;
Обов'язково зберігаємо свежесгенерірованние 12 слів для майбутнього відновлення гаманця, натискаємо на Start using Atomic.
Ось і все - ми перейшли в інтерфейс і відразу бачимо свої адреси на основних блокчейн-платформах. Тут відразу зазначу одну з основних особливостей Atomic Wallet: всього лише один раз реєструємося і отримуємо адреси гаманців для основних платформ з приватними ключами.
Це дуже зручно, чи не так?
4.png
В цілому по інтерфейсу можу сказати наступне: дуже простий, нічого зайвого, програма працює без збоїв і досить «легка», так, установник для Windows важить всього близько 100 мб.
Крім Windows програма доступна на всіх основних платформах (посилання для скачування з сервера компанії):
  • Windows;
  • macOS;
  • Ubuntu;
  • Debian;
  • Fedora.
Основний функціонал
Головним функціоналом Atomic Wallet є, звичайно, передача токенів на інші гаманці, обмін однієї монети на іншу через вбудовану біржу або функцію Atomic Swap, а також вбудована біржа.
Передача коинов / токенов
Тут все дуже просто: шукаємо потрібну монету в списку доступних, вводимо кількість, адреса одержувача і пароль, натискаємо Send - готово.
8.png
Обмін монет через Atomic Swap
Це головна «фішка» гаманця, про що свідчить навіть його назву. Переходимо у вкладку Atomic Swap, вибираємо, яку монету віддаємо і яку отримуємо, натискаємо Place Order. Протягом досить короткого часу ваші, наприклад, BTC «перетворюються» в LTC.
На даний момент доступний прямий обмін між трьома активами: BTC, LTC і QTUM, з часом їх число буде рости.
Особливо акцентую увагу: Atomic Swap дозволяє безпосередньо змінювати одну монету на іншу без необхідності в посереднику, тобто в вашому Atomic Wallet будуть не просто цифри на екрані навпроти їх символів, як в будь-якій іншій централізованої біржі, а саме монети із записом у відповідному блокчейне і т.д.
7.png
Біржа
Нарешті, поки функціонал Atomic Wallet доступний не для всіх монет, можна скористатися обміном через вбудовану біржу, доступну на вкладці Exchange.
Тут можна провести швидкий обмін за допомогою партнерських сервісів Changelly (це, нагадаю, також проект від засновника Atomic Wallet Костянтина Гладиша) і ShapeShift.
Підсумки
Після знайомства з гаманцем Atomic Wallet я можу виділити наступні переваги:
Простота установки, швидке отримання адрес гаманців для основних крипто-проектів, по суті, одним махом;
Можливість обміну монетами без участі посередника за допомогою технології Atomic Swap;
Простий інтерфейс, заточений на виконання своїх функцій в максимально ефективної формі, нічого зайвого;
Високий рівень безпеки, менеджмент приватних ключів для кожної платформи доступний за пару кліків;
Гаманець не займає багато місця, швидко скачується і встановлюється
Додаткова інформація про проект:
Website: https://atomicwallet.io/
Twitter: https://twitter.com/atomicwallet
Author. Sademolar
My Bitcointalk profile link: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2279550

No comments:

Post a Comment