Saturday, August 31, 2019

Revolution Populi Review





Merhaba sevgili okuyucularım, bugün sizlere yeni bir projeden bahsedeceğim ancak daha önce bahsettiklerimden biraz farklı bir yapıya sahip. Blockchain dünyası hızla gelişirken kendi içinde yeni projelerin açığa çıkarak dünyayı değiştirme hedefine giderek yaklaşıyor. Blockchain teknolojisini çok iyi takip ederseniz, üzerinde ortaya çıkan yeni projeleri çok iyi takip ederseniz doğru yatırımlar yaparak kazanç elde etmeniz mümkün olacaktır. Yeni çıkan projeleri takip edebilmek için günde sadece bir kaç dakikanızı ayırarak yazılarımı okumanız yeterli olacaktır. Her gün sizler için özel incelemeler yapmaya devam ediyorum. Bugün üzerinde tartışacağımız proje ise POPULİ.
Untitled-design-2.png
Çoğu internet kullanıcısı gerçeğin farkında değil ancak internet yola çıktığı günkü vizyonuna artık sahip değil. İnsanların özgürce paylaşım yapabileceği, her şeyi paylaşabileceği bir ortam değil artık. Büyük paralara sahip arkasında devlet desteği olan büyük şirketlerin insanları sömürmesini sağlayan bir platforma dönüştü artık. Son amerikan seçimleri ve sonrasında ortaya çıkan Facebook skandalını hepimiz biliyoruz. İnsanların kişisel verilerini kullanarak onların tercihlerini değiştirebilecek güce sahip olduklarını gördük.
Sistem şöyle çalışıyor. Siz bir Facebook gibi büyük şirketlerin sitelerine kayıt ettiğiniz her şeyin sadece siz ve arkadaşlarınız arasında bir sır olarak kaldığını düşünürken büyük şirketler yapay zeka sayesinde bütün verilerinizi ele geçirerek sizi yönlendirmeye başlıyorlar. Hepinizin başına mutlaka gelmiştir. En yakın arkadaşınızla barda içerken bisiklet alma fikriniz hakkında konuştuktan sonra telefonunuzdan tarayıcınızı açtığınızda karşınıza çıkan ilk şey bir bisiklet reklamıdır. Evet bildiniz! Her hareketiniz takip ediliyor ve internet artık sandığınız kadar masum değil yada tam olarak sizin düşündüğünüz şey değil. Şirketler ve arkalarındaki gizli yapılar sizin en sevdiğiniz renklerden tutun kız arkadaşınıza almak isteyeceğiniz hediyeye kadar biliyorlar. Rahatsız oldunuz değil mi ?
image2.jpg
Bir şekilde verilerinizi korumak zorundasınız. POPULİ bir devrim gerçekleştirerek gücü yeniden halka geri teslim etmek istiyor. Facebook, whatsapp, instagram, twitter gibi uygulamaların neden ücretsiz olduklarını hiç düşündünüz mü ? Aslında ücretsiz değiller. Ücreti kişisel verilerinizle ödüyorsunuz. Çağımızda en önemli güç bilgidir ve onlar bilgilerinizi başka şirketlere satarak sizin üzerinizden çok daha fazla para kazanıyorlar. POPULİ kişisel verilerinizin korunmasını sağlayarak sadece sizin kişisel verileriniz hakkında tercihler yapabileceğiniz bir sistem oluşturmak istiyor. Kişisel verilerinizi satmak istiyorsanız bile ücretini başka şirketler değil siz almalısınız. Dijital sömürgecilerden sizi koruyarak kendi kararlarınızı verebilmenizi sağlayacak bir sosyal ağ kurmayı planlıyorlar. Sizce de artık bu devrime katılmanın vakti gelmedi mi ?
posters-image.png
POPULİ bu sorunu merkeziyetsiz hiç kimseye ait olmayan ve isteğiniz dışında kimsenin bilgilerinizi ele geçiremeyeceği blockchain ağı üzerinde kurulacak bir alan yaratmak istiyor. Evet büyük şirketler çok güçlüler ancak doğru hamleleri yaparsak ve birlik olursak bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Yakından takip edilmesi gereken internetin geleceğine yön verebilecek bir fikir olduğunu düşünüyorum. Haberleri ve gelişmeleri takip edebilmeniz için POPULİ ile ilgili bağlantıları sizlerle paylaşıyorum. Lütfen hepimizin geleceği için bize katılın ve dünyayı değiştirelim!
Web Sitesi: https://revolutionpopuli.com
Teknik Döküman: https://revolutionpopuli.com/wp-content/uploads/2019/07/Revolution-Populi-1.pdf
Twitter https://twitter.com/Rev_Populi
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCkD1BlwegJlXrCUTQ45dbSA?
Medium https://medium.com/@david.gelernter/manifesto-6b94d4b34210
Telegram: https://t.me/RevolutionPopuli
Author: sademolar
My Bitcointalk profile link: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2279550
My Ethereum Address: 0xB00B339F3Da6b471A253Bf4f94000b1e769D86B8

No comments:

Post a Comment